Ιστορικα Μνημεια

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Πρέβεζας.Ο νομός Πρεβέζης στη Δυτική Ελλάδα διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στο Ιόνιο Πέλαγος με αμμώδεις παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς και καταγάλανα νερά.

Τα διάσπαρτα μνημεία ιστορίας και πολιτισμού της περιοχής,όπως η ρωμαϊκή Νικόπολη,η αρχαία Κασσώπη,το Νεκρομαντείο,οι βυζαντινές εκκλησίες,τα βενετικά κάστρα και η γραφική Καστροπολιτεία της Πάργας δίνουν την δυνατότητα στον επισκέπτη για εκδρομές αξιοποιώντας ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο των διακοπών του.

Περιοχή με μεγάλη ιστορία που ξεκινάει από τους αρχαίους χρόνους, είναι πλούσια σε αρχαιολογικά αξιοθέατα που θα βρείτε διάσπαρτα σε όλη της την έκταση.

Μοναστήρια, εκκλησίες, κάστρα και ναοί μοναδικού κάλους και ιστορικού ενδιαφέροντος, από τα αρχαία χρόνια μέχρι την Ενετική και την Οθωμανική περίοδο, σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε!
Ο ποταμός Αχέροντας επίσης, που εκβάλει στο Ιόνιο Πέλαγος στο χωριό Αμμουδιά, εκτός από ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς, είναι και ένα μέρος με εξαιρετικό αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Μία από τις πύλες που οδηγούσαν τις ψυχές στον Κάτω Κόσμο, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, το απόκοσμο αυτό μέρος είναι ένας προορισμός που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Σύμφωνα με το μύθο, σε αυτή την τοποθεσία, ο Χάρος περνούσε με τη βάρκα του τις ψυχές στον Άδη έναντι ενός οβολού, διαφορετικά ήταν καταδικασμένες να περιφέρονται αιώνια στη Γη. Μια πλούσια μυθολογία, κομμάτια της οποίας ζουν ακόμα στις παραδόσεις των ντόπιων.

Σε πολύ μικρή απόσταση από την Αμμουδιά θα βρείτε και το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, ένα από τα σημαντικότερα μαντεία της αρχαιότητας.